onsdag 27 juli 2011

En sjal i sista minuten

Ett tag trodde jag aldrig att jag skulle hinna färdigställa sjalen i tid och det var med nöd och näppe den blev klar också. Inte sjalen i sig, för den vart klar igår morse, utan pälskanten. Fick först inte garnet att räcka till när jag virkade på pälsgarnet eftersom jag dels virkade för tätt och dels för löst. Men man säger ju tredje gången gillt och skam den som ger sig. Så klar blev den.

Skulle iväg på skaldjurskryssning och ville ha den ihop med min svarta klänning, så det var ju jätteroligt att den blev klar. På vägen dit gick jag dessutom in i garnaffären och köpte sjalnålen som jag hade funderat på ett tag och gärna ville ha. Och behöver jag säga att jag fick en helt underbar kväll på alla sätt?


Jag med sjalen innan vi skulle gå hemifrån

Och så här vacker blev den!
Den vackra sjalnålen blev pricken över i:et
Fakta
Mönster: Lägg upp 3 m, öka en maska i maskan innanför kantmaskan i varje varv. Sticka tills garnet tar slut. Virka på pälsgarnet
Garn: MiniCrisp (Svarta Fåret) och Linie 9 Multidream (On Line)
Garnåtgång: 1 nystan av varje
Stickor: 12mm, virknål 7
Klar: 26 Juli 2011

söndag 24 juli 2011

...och så garn till en pläd

Det är intressant det där med hur mycket pengar man egentligen lägger på sin stickning på saker som man definitivt aldrig hade köpt för samma summa!

Var inne i en garnbutik i Göteborg och såg att de reade crisp, eftersom det har utgått från tillverkaren, och köpte då ett nystan crisp mini i vitt/turkos som jag ska sticka en sjal med pälskant av. Men det var inte det enda garnet de reade och jag vet inte riktigt hur det gick till men ut kom jag med mitt lilla crisp-nystan och 14 nystan av M&K eco multi ull i natur-grafitgrå nyanser till en pläd! Och en betydligt tommare plånbok. ;-)

Men det är något särskilt med detta garn. Min katt, Daim, går och trampar i pläden och tycker det är supermysigt. Han som aldrig brukar ligga i knät när jag stickar, ligger gärna där på pläden. Dessutom så har han börjat lägga sig i min stickkorg där pläden ligger när den inte stickas på...

Daim i min garnkorg
 Efter några dagars stickande på pläden fick jag även inse att det garn jag hade köpt inte kommer räcka och då valde jag att komplettera med enfärgat garn, då det annars blir svårt med färgbadet.
Det enfärgade garnet mot pläden
Och så här långt har jag kommit nu:
Jag fick för mig att sticka den diagonalt, får se hur det blir när den är färdig... :-) Mysig är den redan nu förstås!

fredag 22 juli 2011

Bra redskap = livet på en pinne!

Tänk att det har kommit så många bra grejer till stickningen nu. Först fick jag syn på Knitbags alla fina och behändiga väskor och garnhus. Svensk designade och de har tänkt på allt! Vilket himmelrike. Passade faktiskt på att köpa både en projektväska och ett litet garnhus när skattepengarna kom. Så nu har jag en behändig väska att ha med mig överallt med mina små "reseprojekt". Såhär ser min väska ut, fast dessa bilder är lånade från Knitbags hemsida:


Jag har dessutom tittat ganska länge på Knit Pro-stickorna och tyckt de varit dyra. Men när jag mådde lite dåligt en dag, så tröstköpte jag ett par stickor(som används till årets julklappar) och jag har aldrig varit mer nöjd med ett köp! De är tystlåtna, mjuka att hålla i, maskorna glider precis lagom på dem. Det gör att jag behöver anstränga mig mindre vid stickningen och med tanke på hur mycket som jag stickar, så kan jag vara väl förtjänt just det. Och dessutom går det fortare att sticka med dem. Helt super med andra ord...


Och dessa "redskap" rekomenderas varmt!